فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 35 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • هانیه یزدان دوست، الهه طالبی گرکانی*، خدیجه نصیری، علی رضا صفرزاده صفحات 15-30
    اهداف
    یایسگی با توزیع مجدد بافت چرب در احشا و ایجاد چاقی مرکزی و مقاومت به انسولین همراه است. فعالیت ورزشی و کروسین، قندخون و مقاومت به انسولین را بهبود داده و از بروز چاقی و دیابت نوع دو جلوگیری می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرتمرین هوازی و مصرف کروسین بر اندازه سلول چربی احشایی و مقاومت انسولینی در موش های صحرایی فاقد تخمدان و تغذیه شده با  غذای پرچرب بود.
    روش مطالعه
    72 سر موش صحرایی ماده به دو گروه تخمدان برداری (اوارکتومی شده) (56 سر) و تخمدان برداری نشده (غیراوارکتومی) (16 سر) تقسیم شدند. سپس موش های این دو گروه به گروه های تغذیه شده با غذای پرچرب (40 درصد کالری دریافتی از چربی) و یا غذای نرمال تقسیم شدند. سپس موش های تخمدان برداری و تغذیه شده با غذای پرچرب به 6 گروه به شرح ذیل  تقسیم شدند: 1- کنترل 2- تمرین هوازی با شدت متوسط 3- تمرین هوازی با شدت بالا 4- کروسین  5- تمرین هوازی با شدت متوسط + کروسین و 6- تمرین هوازی با شدت بالا + کروسین. تمرین هوازی با دو شدت بالا(85 -80 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) و متوسط (70-60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) و مصرف کروسین به میزان60 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم از وزن بدن به مدت 8 هفته در گروه های مربوطه آغاز شد. وزن نسبی چربی احشایی پری رنال، تعداد و اندازه سلول و سطوح سرمی گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت انسولینی (HOMA) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با آزمون تحلیل واریانس دو طرفه  صورت گرفت.
    یافته ها
    تمرین با شدت متوسط و همراه با مصرف کروسین موجب کاهش معنادار وزن نسبی چربی پری رنال شد (0001/0=p). همچنین وزن نسبی چربی پری رنال در گروه ه تمرین شدید+کروسین نسبت به گروه غذای پرچرب+ اوارکتومی بطور معناداری پایین تر بود (001/0p≤). اندازه سلول چربی در دو گروه تمرین (متوسط و شدید) نسبت به گروه غذای پرچرب + اوارکتومی بطور معناداری پایین تر بود (001/0=p) همچنین اندازه سلول چربی بین گروه کروسین با گروه غذای پرچرب + اوارکتومی نیز کاهش معنادار داشت (03/0=p). اندازه سلول چربی در گروه های تمرین (شدید و متوسط) +کروسین نیز بطور معناداری نسبت به گروه غذای پرچرب + اوارکتومی پایین تر بود (05/0≥p). تمرین با شدت بالا موجب کاهش معنادار مقاومت به انسولین (028/0=p) و غلظت گلوکز (041/0=p) نسبت به گروه اوارکتومی+ غذای پرچرب شده بود. دریافت کروسین موجب کاهش مقاومت به انسولین (013/0=p) و کاهش غلظت انسولین (008/0=p) شده بود. همچنین تمرین با شدت متوسط + کروسین موجب کاهش معنادار گلوکز (022/0=p)، انسولین (011/0=p) و مقاومت انسولینی (005/0=p) در مقایسه با گروه اوارکتومی+ غذای پرچرب شده بود.
    نتیجه گیری
    مصرف مکمل کروسین و تمرین هوازی بصورت مجزا و در ترکیب با یکدیگر می تواند موجب کاهش وزن بافت چربی احشایی و اندازه سلول چربی و بهبود مقاومت انسولینی در موش های صحرایی فاقد تخمدان و تغذیه شده با غذای پرچرب شود. همچنین تمرین هوازی با شدت بالا در بهبود مقاومت به انسولین و کاهش اندازه سلول چربی نسبت به تمرین با شدت متوسط موثرتر بود. بنظر می رسد مصرف کروسین به همراه تمرین بر بهبود شاخص های فوق اثر مضاعفی نداشته باشد.
    کلیدواژگان: اوارکتومی، کروسین، تمرین هوازی، غذای پر چرب، مقاومت به انسولین
  • حلیمه وحدت پور، سعید شاکریان*، رویا عسکری، حمید معرفتی، کاوه کاشانی صفحات 31-43
    اهداف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین پیلاتس در خانه و درمعرض آفتاب بر برخی شاخص های آمادگی جسمانی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) در دوره شیوع ویروس کرونا بود.
    روش مطالعه
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و کاربردی بود. در این تحقیق 44 زن مبتلا به MS)با 2-5 EDSS)  به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه تمرین پیلاتس در خانه (15 نفر)، تمرین پیلاتس در محیط باز (15 نفر) و گروه کنترل (14 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی، سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته، شامل دو بخش، تمرین پیلاتس در خانه و تمرین پیلاتس در محیط باز بود. سطح سرمی ویتامین D و شاخص های تعادل، استقامت عضلانی، استقامت قلبی-تنفسی و انعطاف پذیری بالاتنه   قبل و بعد از هشت تمرین اندازه گیری شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس و آزمون تعقیبی بانفرونی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بعد از هشت هفته تمرین پیلاتس در شاخص های تعادل، استقامت عضلانی، استقامت قلبی-تنفسی، انعطاف پذیری و ویتامینD سرم خون گروه ها تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P≤). در خصوص انعطاف پذیری مشاهده گردید که بین دو گروه تمرین در محیط باز با گروه کنترل و گروه تمرین پیلاتس در خانه با گروه کنترل تفاوت معناداری و جود دارد (05/0≥P). سطوح ویتامین D در گروه پیلاتس در محیط باز نسبت به گروه کنترل و گروه تمرین در خانه افزایش معناداری پیدا کرده بود (05/0≥P). اما بین گروه کنترل و تمرین در خانه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    احتمالا تمرین پیلاتس در خانه و در معرض آفتاب می تواند برخی شاخص های آمادگی جسمانی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس را بهبود بخشد. نتایج حاکی از نقش موثرتر تمرین در محیط باز بر تعادل و استقامت عضلانی بود. همچنین ورزش پیلاتس در خانه به دلیل عدم نیاز به امکانات خاص، هزینه کم، ایمن، و شدت و مدت قابل کنترل برای بیماران MS توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین پیلاتس در خانه، معرض آفتاب، آمادگی جسمانی، MS
  • سمانه شیرخانی، سید محمد مرندی*، میلاد عبداللهی، فاطمه جانقربان، زهرا قوی، زهرا صفائی نژاد، محمد حسین نصر اصفهانی صفحات 45-61
    اهداف
    پیش دیابت عامل خطر در دیابت است و در نتیجه سبک زندگی سالم برای جلوگیری از پیش دیابت مهم است. این مطالعه با هدف تعیین اثر تمرین استقامتی بر متابولیسم لیپیدهای کبدی در موش های نر C57BL/6 پیش دیابتی انجام شد.
    روش مطالعه
    21 موش به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه به مدت 12 هفته با رژیم غذایی معمولی  (7=n , ND)، و دیگری رژیم غذایی پرچرب (14=n , HFD) شدند. پس از 12 هفته نگهداری اولیه موش های HFD  آزمون تحمل گلوکز انجام دادند و بعد از ابتلا به پیش دیابت به دو گروه تمرین(EX) ،  و پیش دیابت (preD) تقسیم شدند. گروه تمرینی به مدت 45 دقیقه روزانه، 5 روز در هفته به مدت 10 هفته تمرین استقامتی با تردمیل انجام دادند. 24 ساعت پیش از قربانی نمودن نمونه ها وزن گیری و آزمون مجدد تحمل گلوکز برای ثبت وخامت یا میزان بهبود انجام و پس از آن پلاسما و کبد آزمودنی ها جمع آوری شد.. از مقادیر استیل کوآکربوکسیلاز بتا (ACC2)، کارنیتین پالمیتول ترانسفراز یک (CPT1) و گیرنده پروکسی زوم آلفا برای ارزیابی بتا اکسیداسیون استفاده شد. تفسیر داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه با سطح معناداری p<0.05 انجام شد.
    یافته ها
    در گروه پیش دیابت وزن ، گلوکز، انسولین، مقاومت انسولینی و پروفایل لیپیدی افزایش معناداری به نسبت گروه نرمال تجربه کرد. در گروه EX فاکتورهای مذکور با کاهش معنادار همراه بود (p<0.01). غلظت پروتیین CPT1، به عنوان فاکتور کلیدی بتااکسیداسیون، در گروه preD کاهش یافت و ACC2 که مهار کننده آن می باشد افزایش داشت. تمرین استقامتی با معکوس کردن روند بیان این فاکتورها بهبود متابولیسم اسیدهای چرب را در کبد به دنبال داشت.
    نتیجه گیری
    به طور کلی preD تغییرات نامطلوب مرتبط با β اکسیداسیون را در کبد ایجاد کرد. درحالی که به نظر می رسد تمرینات ورزشی این تغییرات را بهبود بخشید. این یافته ها نشان می دهد که احتمالا ورزش منظم یک رویکرد غیردارویی موثر برای پیش دیابت است.
    کلیدواژگان: پیش دیابت، کبد، لیپوژنز، بتا اکسیداسیون، تمرین ورزشی
  • متین اعتمادی، احسان امیری*، وحید تادیبی، سیدنی گروسپره، وحید ولی پور ده نو، دنیل گومز داسیلوا ماچادو صفحات 63-79
    اهداف
    تعادل یک فاکتور کلیدی در اجرای مطلوب عملکرد ورزشی و پیشگیری از بروز آسیب های ورزشی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای بر تعادل پویا پس از اجرای یک وهله فعالیت استقامتی وامانده ساز در شرایط هایپوکسی نورموباریک بود.
    روش مطالعه
    14 مرد تمرین کرده استقامتی در این پژوهش شرکت نمودند. در سه جلسه مجزا، آزمودنی ها پس از حضور در آزمایشگاه و اندازه گیری تعادل پویا، به مدت 30 دقیقه در معرض شرایط هایپوکسی قرار گرفته و در ادامه به مدت 20 دقیقه یکی از سه نوع تحریک مغزی شامل 1) تحریک آنودال ناحیه M1، 2) تحریک آنودال ناحیه DLPFC، و 3) تحریک شم را در شرایط هایپوکسی دریافت نمودند. سپس آزمودنی ها یک وهله فعالیت وامانده ساز را با شدت 60 درصد توان خروجی بیشینه در شرایط هایپوکسی روی دوچرخه کارسنج انجام دادند. بلافاصله پس از رسیدن به واماندگی تعادل پویای هر دو پا مجددا مورد اندازه گیری قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری آنوای دوراهه با اندازه گیری های تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پس از رسیدن به واماندگی در شرایط هایپوکسی، تعادل پویای پای راست در شرایط تحریک DLPFC به شکل معنی داری بیشتر از شرایط تحریک شم بود (042/0 = p). همچنین، تعادل پویای پای چپ نیز پس از رسیدن به واماندگی در شرایط هایپوکسی در حالت تحریک DLPFC به شکل معنی داری بیشتر از شرایط تحریک شم بود (042/0 = p). بین سایر شرایط تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گیری نمود که خستگی عصبی عضلانی و شرایط هایپوکسی سبب کاهش تعادل پویا می شود. همچنین، به نظر می رسد که تحریک ناحیه DLPFC چپ با بهبود فرآیند پردازش اطلاعات حسی سبب افزایش تعادل در شرایط خستگی عصبی عضلانی و قرارگیری در معرض هایپوکسی می شود.
    کلیدواژگان: تحریک غیرتهاجمی مغز، خستگی عصبی عضلانی، آزمون تعادل Y، ارتفاع
  • روح الله محمدی میرزایی*، حمید مرادی، مجید محمدی صفحات 81-96
    اهداف
    توانمندسازی پس فعالی افزایش عملکرد (PAPE) به همراه تمرین های تناوبی سرعتی (SIT) منجر به فعال سازی سازوکارهای عصبی-عضلانی و سازگاری های فیزیولوژیکی در بازیکنان فوتبال می گردد. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر ارزیابی شاخص های توانی و لاکتات متعاقب یک دوره تمرین های PAPE و SIT در بازیکنان نخبه فوتبال بود.
    روش مطالعه
    تعداد 20 بازیکن فوتبال نخبه باشگاه پاس با میانگین (سابقه تمرین 3/4 سال، سن 6±17 سال، وزن 5±70 کیلوگرم، قد 3±180 سانتی متر شاخص توده بدن 2±60/21) به طور داوطلبانه و به صورت پیش آزمون-پس آزمون در این پژوهش شرکت کردند. شرکت کنندگان به دو گروه 10نفره اسکوات-پلایومتریک (SP) و کنترل تقسیم شدند. گروه SP برنامه تمرین PAPE و SIT را به مدت 4 هفته طی 2 جلسه در هفته یکشنبه ها: تمرین SIT با 5 تکرار 30 ثانیه تلاش حداکثر با استراحت فعال 5:00 بین هر تکرار در هفته نخست انجام شد و در هفته چهارم استراحت فعال تا 3:30 بین هر تکرار کاهش یافت. پنجشنبه ها: تمرین PAPE نیم اسکوات با 40% قدرت بیشینه تا حد واماندگی سپس 7 دقیقه استراحت فعال، سپس 2 نوبت 4 تکرار نیم اسکوات با 80% قدرت بیشینه و بلافاصله 2 نوبت تمرین پلایومتریک پرش از 5 مانع 70 سانتی متری اجرا کردند و بعد از 2 دقیقه استراحت فعال، آزمون رست (RAST) انجام شد. آزمون رست در دو مرحله پیش و پس آزمون انجام شد و به فاصله 5 دقیقه خون گیری به عمل آمد. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شدند 05/0p≤.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در شاخص های متابولیکی و عملکردی گروه SP عملکرد بهتری نسبت به گروه کنترل داشت 0001/0p≤. در ارتباط با شاخص لاکتات نتایج نشان دهنده افزایش بسیار بالا در گروه تمرین در مرحله پیش آزمون بود 0001/0p≤. در بررسی درون گروهی، نتایج نشان دهنده عملکرد بهتر گروه تمرینی SP در شاخص های لاکتات، بیشینه توان، کمینه توان، میانگین توان، شاخص خستگی در مرحله پس آزمون بود، اما این تفاوت به جز در شاخص لاکتات در سایر شاخص ها برای گروه کنترل معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها به نظر می رسد دستورالعمل های PAPE به همراه SIT می تواند یک راهبرد موثر برای تغییر متابولیسم لاکتات و مولفه های عملکردی توان بی هوازی در فصل آمادگی اختصاصی پیش از مسابقه محسوب گردد و ورزشکاران جوان تمرین کرده برای بهبود ظرفیت ها و سازگاری های فیزیولوژیک باید با شدت نسبی بیشینه تمرین کنند.
    کلیدواژگان: نیرومندسازی پس فعالی، اینتروال، پلایومتریک، اسید لاکتیک
  • مژگان دستیار، محمد رمی*، عبدالحمید حبیبی صفحات 97-111
    اهداف
    فعالیت بدنی در بیماران مبتلا به دیابت می تواند ساختار و عملکرد میوکارد را تحت تاثیر قرار دهد، لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر بیان پروتیین های PPARα و PGC1α در بافت قلب موش های صحرایی نر نژاد ویستار مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    روش مطالعه
    در پژوهش حاضر 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 8 هفته ای به صورت تصادفی به 4 گروه سالم کنترل، سالم تمرین، دیابت کنترل و دیابت تمرین تقسیم شدند. پس از یک دوره رژیم غذایی پرچرب و القاء دیابت، موش های صحرایی در گروه های سالم تمرین و دیابت تمرین پروتکل تمرینی HIIT را به مدت  8 هفته و 5 جلسه در هفته انجام دادند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی بافت قلب خارج شد و با استفاده از روش وسترن بلات سطوح پروتیین های PGC-1α و PPARα بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از آزمون آنوای یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0P< مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد سطوح بیان پروتیین PGC-1α در گروه دیابت کنترل نسبت به گروه سالم کنترل کاهش معناداری پیدا کرد (001/0P=) و در گروه دیابت تمرین نسبت به گروه دیابت کنترل به صورت معناداری افزایش یافت (001/0P=). همچنین، سطوح بیان پروتیین PPARα در گروه های دیابت کنترل و دیابت تمرین نسبت به گروه های سالم به صورت معناداری افزایش یافت (001/0P=). و مقدار پروتیین PPARα در گروه دیابت تمرین نسبت به گروه دیابت کنترل کاهش معناداری نشان داد (001/0P=).
    نتیجه گیری
    تمرینات HIIT احتمالا می تواند نقش موثری در تنظیم مسیر سیگنالی PPARα/PGC1α داشته و تغییرات نامطلوب ناشی از بیماری دیابت را در این مسیر سیگنالی مرتبط با بیوژنز میتوکندریایی تعدیل کند.
    کلیدواژگان: دیابت، HIIT، میتوکندری، قلب، کاردیومیوپاتی
  • فرحناز آیتی زاده تفتی*، محمد رضا صادقیان شاهی، سعید عابدین زاده ماسوله، حمیدرضا ملکی نژاد صفحات 113-125
    اهداف
    احتمال آن که سالمندان پس از سکته مغزی، دچار اختلالات حرکتی مانند تعادل و سرعت راه رفتن و ضعف توانایی های شناختی شوند، بسیار زیاد است. ورزش می تواند استراتژی مناسبی برای توان بخشی در سالمندان پس از سکته مغزی باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات فال پروف بر تعادل، سرعت راه رفتن و توانایی های شناختی در سالمندان با سکته مغزی بود..
    روش مطالعه
    پژوهش حاضر از نوع مداخله ای بود. جامعه مورد پژوهش شامل کلیه بیماران سکته مغزی (334 نفر) شهر یزد بود که از این تعداد 24 بیمار مرد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نمونه آماری به طور تصادفی به دو گروه مساوی تجربی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته تمرینات فال پروف را انجام دادند و گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. به طور کلی، یک جلسه تمرینی شامل 10 دقیقه گرم کردن و حرکات کششی، 15 دقیقه تمرینات قدرتی، 25 دقیقه تمرینات تعادلی چند حسی (بینایی، وستیبولار، حسی-پیکری)، کنترل مرکز ثقل و راهبردهای قامتی بود. تعادل، سرعت راه رفتن و توانایی های شناختی قبل و بعد از تمرینات از هر دو گروه تجربی و کنترل اندازه گیری شد. برای مقایسه بین گروهی از آزمون کواریانس چند متغیره و برای مقایسه درون گروهی از آزمون t زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون بین گروهی نشان داد تعادل (001/0>p)، سرعت راه رفتن (002/0=p)، تصمیم گیری (001/0>p)، توجه پایدار (003/0=p)، انعطاف پذیری شناختی (001/0>p)، حافظه (005/0=p) و حل مسیله (001/0=p) در دو گروه تجربی و کنترل اختلاف معنی داری داشت. نتایج آزمون درون گروهی نشان داد تعادل (001/0>p)، سرعت راه رفتن (005/0=p)، تصمیم گیری (001/0>p)، توجه پایدار (001/0>p)، انعطاف پذیری شناختی (001/0>p)، حافظه (001/0>p) و حل مسیله (003/0=p) در گروه تجربی در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تمرینات فال پروف منجر به بهبود تعادل، سرعت راه رفتن و توانایی های شناختی در سالمندان با سکته مغزی شده است. با توجه به بهبود توانایی هایی شناختی، تعادل و سرعت راه رفتن می توان در برنامه های توانبخشی در سالمندان با سکته مغزی از تمرینات فال پروف استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فال پروف، تعادل، سرعت راه رفتن، توانایی های شناختی
  • طیبه امیری پارسا، اعظم ملانوروزی، وحید تادیبی، میترا خادم الشریعه* صفحات 127-138
    اهداف
    دوره های مکرر کاهش خون موضعی بعد از برقراری مجدد خون، به عنوان پیش آمادگی ایسکمیک شناخته می شود. پیش آمادگی ایسکمیک به عنوان یک کمک ارگوژنیک و غیر تهاجمی در نظر گرفته شده و اثرات جانبی دیگر کمک های ارگوژنیک را ندارد. همچنین بیان شده است که پیش آمادگی ایسکمیک، می تواند تاثیر مثبتی بر عملکرد و اجرا داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر پیش آمادگی ایسکمیک با فواصل زمانی متفاوت بر عملکرد بی هوازی زنان فعال بود.
    روش مطالعه
    تحقیق حاضر به روش نیمه تجربی و با طرح تحقیق متقاطع انجام شد. بدین منظور 21 زن فعال به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه تجربی یک، سه ست پنج دقیقه ای انسداد عروق با فواصل استراحتی پنج دقیقه بین هر ست را اجرا کرد و بلافاصله پس از سومین انسداد آزمون های عملکرد بی هوازی گرفته شد. گروه تجربی دو، دقیقا مشابه با گروه اول، با این تفاوت که بین سومین انسداد تا شروع آزمون ها 10 دقیقه استراحت در نظر گرفته شد. در گروه کنترل، نیز کش الاستیکی، بدون این که هیچ فشاری به ران وارد شود، فقط دور ران بسته شد. برای بررسی اثر تمرین از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری استفاده شد و سطح معنی داری 05/0≤  P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تحقیق حاضر نشان داد توان بی هوازی در پرش سارجنت در گروه تجربی دو نسبت به گروه تجربی یک و کنترل افزایش معنادار داشت (05/0P≤). در رابطه با توان اوج نسبی در آزمون وینگیت و توان بی هوازی با آزمون ارگوجامپ بین گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، اجرای پیش آماده سازی ایسکمی، 10 دقیقه قبل فعالیت، با شدت و مدت اعمال شده در این پژوهش، بر توانایی پرش عمودی اثر بیشتری دارد.واژه های کلیدی: پیش آمادگی ایسکمیک، ریپرفیوژن، عملکرد بی هوازی
    کلیدواژگان: پیش آمادگی ایسکمیک، ریپرفیوژن، عملکرد بی هوازی
  • آیلار فتحی، رقیه فخرپور*، سیمین نامورآغداش صفحات 139-151
    اهداف
    آلزایمر (AD) یک بیماری مزمن تخریب کننده سلول های عصبی می باشد که در نهایت توانایی انجام ساده ترین کار ها را از بین می برد. آلزایمر از تجمع پپتید های آمیلویید-بتا (Aβ) در مغز ایجاد شود. کلاسترین (CLU) با Aβ تعامل داشته و پاکسازی آن از مغز را تنظیم می کند. هدف تحقیق حاضر مطالعه اثر شش هفته تمرینات هوازی تداومی بر مقدار CLU، کارایی حافظه و عملکرد ورزشی بود.
    روش مطالعه
    تعداد 40 سر رت نر سالمند (11 ماهه) نژاد به طور تصادفی به چهار گروه شامل گروه بیمار تمرین، بیمار کنترل، سالم تمرین و سالم کنترل تقسیم شدند. رت ها به مدت شش هفته با تکرار پنج جلسه در هر هفته، تمرین ورزشی را انجام دادند. 48ساعت پس از آخرین جلسه، بافت برداری از مغز انجام و نمونه ها جمع آوری شد.CLU  به روش الایزا، عملکرد حافظه با تست تشخیص شیء جدید و عملکرد ورزشی با تست حداکثر ظرفیت ورزشی اندازه گیری شد. برای بررسی اثر تمرین از آزمون تحلیل واریانس یک سویه  و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد سطح معنی داری 05/0≤  P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    مقدار  CLUدر هیپوکمپ در گروه بیمار تمرین نسبت به گروه بیمار کنترل  کاهش معناداری (05/0P≤) داشت. همچنین بهبود معنادار عملکرد حافظه در گروه بیمار تمرین نسبت به گروه بیمار کنترل (05/0P≤) و افزایش عملکرد ورزشی در گروه های بیمار تمرین و سالم تمرین نسبت به گروه های کنترل مشاهده شد (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، تمرینات هوازی تداومی در طول شش هفته، باعث بهبود کارایی حافظه و عملکرد ورزشی و همچنین کاهش کلاسترین در هیپوکمپ موشهای صحرایی سالمند می شود.
    کلیدواژگان: آلزایمر، کلاسترین، حافظه، تمرین هوازی تداومی
  • علی خرقانی، نجمه رضائیان*، علی یعقوبی صفحات 153-164
    اهداف
    دیابت نوع دو با افزایش سطح فاکتورهای التهابی سیستمیک همراه می باشد که موجب اختلال در عملکرد انسولین می شود. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح سرمی WISP1، فاکتور نکروز دهنده توموری آلفا (TNF-α) و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در مردان مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    روش مطالعه
    22 مرد چاق مبتلا به دیابت نوع دو (سن: 9/4±7/35؛ شاخص توده بدن: 35/2± 45/30) به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت نمودند و بر اساس سطح گلوکز خون به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین در هشت هفته تمرینات هوازی با شدت 70 درصد ضربان قلب بیشینه، سه جلسه در هفته و 50-45 دقیقه در هر جلسه شرکت کردند. خون گیری جهت ارزیابی فاکتورهای خونی مورد بررسی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه، تی زوجی و همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0≥P انجام شد.
    یافته ها
    هشت هفته تمرینات هوازی منجربه کاهش معنی دار سطوح سرمی WISP1 (002/0=P)، TNF-α (001/0>P)، انسولین (001/0=P)، گلوکز (004/0=P)، HOMA-R (001/0=P)، وزن بدن (001/0=P) و شاخص توده بدنی (BMI) (001/0=P) در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون گردید. علاوه بر این، تفاوتی معنی دار در سطوح سرمی WISP1 (007/0=P)، TNF-α (02/0=P)، انسولین (01/0=P)، HOMA-IR (018/0=P)، وزن بدن (001/0>P) و BMI (001/0>P) بین گروه تجربی در مقایسه با کنترل وجود داشت. همچنین ارتباط معنی داری بین تغییرات غلظت WISP1 بعد از هشت هفته تمرینات هوازی و HOMA-IR وجود داشت (043/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات هوازی از طریق تعدیل سایتوکاین های پیش التهابی از قبیل WISP1 و TNF-α موجب بهبود مقاومت به انسولین در مردان چاق مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، التهاب، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو
  • اسماعیل مرادی سرتشنیزی، اکبر اعظمیان جزی* صفحات 165-179
    اهداف
    افزایش سطح کوپپتین با افزایش التهاب و مقاومت به انسولین همراه است و غلظت آن در افراد سالمند به طور قابل توجهی بالاتر از جوانان است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی با باند الاستیک (EBRT) بر سطوح سرمی کوپپتین، hs-CRP و مقاومت به انسولین انجام شد.
    روش مطالعه
    بیست و هشت زن سالمند (سن 69/4±04/74 سال و شاخص توده بدنی 35/3±21/28 کیلوگرم بر متر مربع) بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب  شدند و به طور تصادفی در گروه تمرین (14 نفر) و کنترل (14 نفر) تقسیم شدند تا در پروتکل 12 هفته ای EBRT شرکت کنند (3 روز در هفته). شدت تمرینات بر اساس مقیاس بورگ در نقطه 12 تا 14 کنترل می شد. اندازه گیری های پیش آزمون قبل از شروع پروتکل تمرین و اندازه گیری های پس آزمون 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA دو طرفه با اندازه گیری های مکرر تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از 12 هفته EBRT، تفاوت معناداری در شاخص های پیکرسنجی غیر از درصد چربی بدن مشاهده نشد. کاهش بیشتر و معنادار درصد چربی بدن در گروه تمرین مشاهده شد (023/0p=). سطوح سرمی گلوکز تغییر معناداری نداشت اما سطوح سرمی انسولین (035/0p=) و مقاومت به انسولین (045/0p=) به طور معناداری کاهش یافت. تغییر معناداری در سطوح سرمی کوپپتین بر اثر 12 هفته تمرین مشاهده نشد، اما کاهش سطوح سرمی hs-CRP معنادار بود (037/0p=).
    نتیجه گیری
    اگرچه سطوح سرمی کوپپتین پس از 12 هفته EBRT تغییر معنی داری نداشت، به نظر می رسد کاهش مقاومت به انسولین و hs-CRP می تواند ناشی از بهبود ترکیب بدنی بوده و نشان دهنده کاهش التهاب و بهبود سلامت در زنان سالمند باشد.
    کلیدواژگان: سالمندی، تمرین مقاومتی، کوپپتین، hs-CRP، مقاومت به انسولین
|
  • Haniye Yazdandoost- Baygi, Elahe Talebi-Garakani *, Khadijeh Nasiri, Alireza Safarzade Pages 15-30
    Objectives
    Menopause is associated with a redistribution of adipose tissue towards central adiposity, known to cause insulin resistance. Exercise training and crocin improve blood glucose and insulin resistance, and prevent obesity and type 2 diabetes.  The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic training and crocin consumption on visceral fat cell size and insulin resistance in ovariectomized rats fed with high-fat diet.
    Methods
    72 female rats were divided into two groups: ovariectomized (56) and non-ovariectomized (16). Then the rats of these two groups were divided into groups fed with high-fat diet (40% fat) and normal diet. The ovariectomized rats + high-fat diet were divided into 6 groups as follows: 1- control 2- moderate intensity aerobic training 3-  high intensity aerobic training 4- crocin 5- moderate intensity aerobic training + crocin and 6- high intensity aerobic training + crocin. The target groups performed high-intensity aerobic exercise (80-85% VO2max) and moderate aerobic exercise (60-70% VO2max) and received crocin at the rate of 60 mg/kg for 8 weeks. Relative weight of perirenal visceral fat, size of cells and serum levels of glucose, insulin and insulin resistance index (HOMA) were measured. The findings were analyzed by two-way analysis of variance.
    Results
    Moderate intensity training with crocin consumption caused a significant decrease in the relative weight of perirenal fat (p=0.0001). Also, the relative weight of perirenal fat was significantly lower in the high intensity training + crocin group than in the high-fat diet+ ovariectomized group (p≤0.001). The fat cell size in the two training groups (moderate and intense) was significantly lower than the high-fat diet + ovariectomized group (p=0.001), and the difference between the crocin group and the high-fat diet + ovariectomized group was also significant (p=0.03). Fat cell size in exercise groups (moderate and intense) + crocin was also significantly lower than the high-fat diet + ovariectomized group (p≤0.05). High intensity training caused a significant decrease in insulin resistance (p=0.028) and glucose concentration (p=0.041) compared to the ovariectomized + high-fat diet group. Consumption of crocin decreased insulin resistance (p=0.013) and decreased insulin concentration (p=0.008). Also, moderate intensity exercise + crocin caused a significant decrease in glucose (p=0.022), insulin (p=0.011) and insulin resistance (p=0.005) compared to the ovariectomized group + high-fat diet.
    Conclusion
    Consumption of crocin and aerobic training separately and in combination with can reduce visceral fat tissue weight and fat cell size and improve insulin resistance in ovariectomized rats fed with high-fat diet. High-intensity aerobic training seems to be more effective in improving insulin resistance and reducing fat cell size than moderate-intensity training. No additive effects in combination of crocin with exercise training were observed in improvement of insulin resistance or fat cell size.
    Keywords: Ovariectomy, Crocin, Aerobic training, High-Fat Diet, Insulin Resistance
  • Halime Vahdatpoor, Saeed Shakeryan *, Roya Askari, Hamid Marefati, Kaveh Kashani Pages 31-43
    Objectives
    The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of Pilates training at home and outdoor on vitamin D levels and physical fitness of women with multiple sclerosis (MS) during the coronavirus outbreak
    Methods
    forty-four women with MS (with 2-5 EDSS) were voluntarily selected and randomly divided into three groups of training at home (n=15), outdoor training (n=15) and the control group (n=14). The training program was implemented three sessions a week for eight weeks. The indicators of balance, muscular endurance, cardio-respiratory endurance and upper body flexibility of the subjects were measured before and after training program.
    Results
    After eight weeks of Pilates training, there was a significant difference between the groups in the indices of cardiorespiratory endurance, muscle endurance, balance and vitamin D levels (P≤0.05). In terms of flexibility, it was observed that there is a significant difference between the two exercise groups in the outdoor with the control group and the Pilates exercise group at home with the control group (P≤0.05). Vitamin D levels in the outdoor Pilates group had increased significantly compared to the control group and the home exercise group (P≤0.05). However, no significant difference was observed between the control group and home practice.
    Conclusion
    Probably, practicing Pilates at home and exposed to the sun can improve some indicators of physical fitness in women with multiple sclerosis. The results indicated a more effective role of exercise exposed to the sun on balance and muscle endurance. Also, Pilates exercise at home is recommended for MS patients due to the lack of special facilities, low cost, safe, and controllable intensity and duration.
  • Samaneh Shirkhani, Sayyed Mohammd Marandi *, Milad Abdollahi, Fatemeh Janghorban, Zahra Ghavi, Zahra Safayinejad, Mohammad Hossein Nasr-Esfahani Pages 45-61
    Objectives
    Prediabetes is a risk factor in diabetes and therefore a healthy lifestyle is important to prevent pre-diabetes. This study aimed to determine the effect of endurance training on hepatic lipid metabolism in prediabetic C57BL/6 male mice.
    Methods
    21 mice were randomly divided into two groups. One was fed a normal diet (n=7, ND), and the other was fed a high-fat diet (n=14, HFD) for 12 weeks. After 12 weeks of initial maintenance, HFD s were subjected to a glucose tolerance test (GTT) and they were divided into two groups: exercise (EX) and pre-diabetes (preD). The training group trained for 45 minutes, 5 days a week, for 10 weeks. 24 hours before sacrifice, weighing and GTT were performed, and then the plasma and liver were obtained. The values of acetyl cocarboxylase beta (ACC2), carnitine palmitol transferase 1 (CPT1) and peroxisome receptor alpha were used to evaluate beta oxidation. Data interpretation was done using one-way analysis of variance with a significance level of p<0.05.
    Results
    In preD, weight, glucose, insulin, insulin resistance, and lipid profile experienced a significant increase compared to ND. In the EX, the mentioned factors were associated with a significant decrease (p < 0.01). CPT1 protein concentration, as a key factor of β-oxidation, decreased in preD the group, and ACC2, which is its inhibitor, increased. Endurance training improved fatty acid metabolism in the liver by reversing the expression process of these factors.
    Conclusion
    Generally, preD caused changes associated with β-oxidation in the liver, while it seems that endurance training improved all. These findings show that regular exercise is probably an effective nonpharmacological approach for pre-diabetes.
    Keywords: prediabetes, liver, lipogenesis, β-oxidation, Exercise
  • Matin Etemadi, Ehsan Amiri *, Vahid Tadibi, Sidney Grospretre, Vahid Valipour Dehnou, Daniel Gomez Da Silva Machado Pages 63-79
    Objectives
    Balance is a key factor for improving exercise performance and preventing sport-related injuries. The objective was to investigate the effect of transcranial direct current stimulation on dynamic balance after performing an exhaustive endurance task in normobaric hypoxia.Methods Fourteen endurance-trained men took part in this study. In three separate experimental sessions, after measuring the dynamic balance at baseline, participants were exposed to hypoxia for 30 min followed by one of the three montages of brain stimulation including 1) anodal stimulation of the M1 region, 2) anodal stimulation of the DLPFC region, and 3) sham stimulation for 20 minutes. Then, participants performed an exhausting cycling task at 60% of peak power output in hypoxia. Immediately after exhaustion, the dynamic balance was measured again. Two-way repeated measures ANOVA was used for statistical analysis.
    Results
    The results showed that after exhaustion under the hypoxic condition, the dynamic balance of the right leg in the DLPFC condition was significantly higher than the dynamic balance in the sham condition (p = 0.042). The results also demonstrated that the dynamic balance of the left leg after exhaustion in hypoxia was significantly higher than that of the sham condition (p = 0.042).
    Conclusion
    We concluded that neuromuscular fatigue and exposure to the hypoxic condition could have a detrimental effect on dynamic balance. Also, it seems that anodal stimulation of the DLPFC area could have a positive effect on the dynamic balance after exhaustion under the hypoxic condition.
    Keywords: Non-invasive brain stimulation, Neuromuscular fatigue, Y balance test, Altitude
  • Roohollah Mohammadi Mirzaei *, Hamid Moradi, Majid Mohamadi Pages 81-96
    Objectives
    post-activation performance enhancement (PAPE) along with speed interval exercises (SIT) leads to the activation of neuromuscular mechanism and physiological adaptations in football players. In this regard, the aim of the present study was to evaluation of power and lactate indices of elite football players following a period of PAPE and SIT training.
    Methods
    For this purpose, 20 elite football players of Pas Club (practice experience of 4.3 years, age 17±6 years, weight 70±5 kilograms, body mass index 21.60±2)  voluntarily participated in this research. The participants were divided into two groups of 10, squat-plyometric (SP) and control. The SP group followed the PAPE and SIT training program for 4 weeks during 2 sessions a week on Sundays: SIT training with 5 repetitions of 30 seconds of maximum effort with 5:00 active rest between each repetition was performed in the first week and in the fourth week active rest up to 3:30 decreased between each repetition. Thursdays: half-squat PAPE training with 40% of maximum strength to the point of exhaustion, then 7 minutes of active rest, then 2 times of 4 repetitions of half-squat with 80% of maximum strength, and immediately they performed 2 times of plyometric training, jumping over 5 obstacles of 70 cm, and after 2 minutes of rest Active, RAST test was performed. The roast test was performed in two stages before and after the test, and blood was drawn after 5 minutes.
    Results
    The analysis of covariance test showed that SP training group performed better than the control group in terms of metabolic and functional indicators, p≤0.0001. In connection with the lactate index, the results showed a very high increase in the training group in the pre-test stage, p≤0.0001. In the intragroup analysis, the results showed a better performance of the SP training group in lactate, maximum power, minimum power, average power, fatigue index in the post-test stage. But this difference was not significant for the control group except for the lactate index in other indices.
    Conclusion
    According to the findings, it seems that PAPE guidelines with SIT can be considered an effective strategy for changing lactate metabolism and functional components of anaerobic power, in the specific preparation season before the competition, young athletes should be considered and trained athletes should train with maximum relative intensity to improve their capacities and physiological adaptations.
    Keywords: post-activity potentiation, interval, plyometric, lactic acid
  • Mozhgan Dastyar, Mohammad Rami *, Abdolhamid Habibi Pages 97-111
    Objectives
    Physical activity in patients with diabetes can affect myocardial structure and function, the aim of this study was to evaluate the effect of 8 weeks of high intensity interval training (HIIT) on expression of PPARα and PGC1α proteins in the heart tissue of male Wistar rats with type 2 diabetes.
    Methods
    In the present study, 28 male Wistar rats were randomly divided into four groups Control Healthy, Exercise Healthy, Diabetes Control, and Diabetes Exercise. After a period of high-fat diet and then after induction of diabetes, animals in Diabetes Exercise and Exercise Healthy groups performed the HIIT training protocol for 8 weeks and 5 sessions per week. 48 hours after the last training session, cardiac tissue was extracted and the levels of PGC-1α and PPARα proteins were assessed using Western blotting. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey post hoc test at a significance level of P<0.05.
    Results
    The results showed that the expression levels of PGC-1α protein in the Diabetes Control group decreased significantly compared to the Control Healthy group (P=0.001) and increased significantly in the Diabetes Exercise group compared to the Diabetes Control group (P=0.001). Also, expression levels of PPARα protein in the Diabetes Control and Diabetes Exercise groups increased significantly compared to the healthy groups (P=0.001). Moreover, the amount of PPARα protein showed a significant decrease in the Diabetes Exercise group compared to the Diabetes Control group (P=0.001).
    Conclusion
    HIIT exercises can probably play an effective role in regulating the PPARα/PGC1α signaling pathway and modulate the adverse changes caused by diabetes in this signaling pathway related to mitochondrial biogenesis.
    Keywords: Diabetes, HIIT, mitochondria, cardiac, Cardiomyopathy
  • Farahnaz Ayatizadeh Tafti *, Mohammad Reza Sadeghian Shahi, Saeed Abedinzadeh Masuleh, Hamidreza Maleki Nezhad Pages 113-125
    Objectives
    It is very likely that the elderly will suffer from movement disorders and weak cognitive abilities after a stroke. Exercise can be a suitable strategy for rehabilitation in the elderly after stroke. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of fall-proof exercises on cognitive abilities, balance and walking speed in elderly people with stroke.
    Methods
    The current research was an interventional type. The research population included all stroke patients (334 people) in Yazd city, of which 24 male patients were selected by convenience sampling. The statistical sample was randomly divided into two equal experimental (12 people) and control (12 people) groups. The experimental group performed fall-proof exercises for 8 weeks, and the control group did not perform any intervention. In general, a training session included 10 minutes of warm-up and stretching, 15 minutes of strength training, 25 minutes of multisensory balance training (vision, vestibular, sensory-body), center of gravity control, and posture strategies. Cognitive abilities, balance and walking speed were measured before and after the exercises in both experimental and control groups. Multivariate covariance test was used for inter-group comparison and paired t-test was used for intra-group comparison.
    Results
    The results of the intergroup test showed that decision-making (p<0.001), sustained attention (p=0.003), cognitive flexibility (p<0.001), memory (p=0.005) Problem solving (p=0.001), balance (p<0.001) and walking speed (p=0.002) had a significant difference in the two experimental and control groups. The results of the intragroup test showed decision-making (p<0.001), paid attention (p<0.001), cognitive flexibility (p<0.001), memory (p<0.001), problem solving (p=0.003), balance (p>0.001) and walking speed (p=0.005) in the experimental group increased significantly in the post-test compared to the pre-test.
    Conclusion
    fall-proof exercises have led to the improvement of cognitive abilities, balance and walking speed in the elderly with stroke. Considering the improvement of cognitive abilities, balance and walking speed, fall-proof exercises can be used in rehabilitation programs for elderly people with stroke.
    Keywords: fall proof, Balance, walking speed, cognitive abilities
  • Tayebe Amiri Parsa, Azam Mollanovruzi, Vahid Tadibi, Mitra Khademosharie * Pages 127-138
    Objectives
    It has been stated that ischemia preparation can have a positive effect on performance. The purpose of this study was to investigate the effect of ischemic preconditioning with different time intervals on the anaerobic performance of active female.
    Methods
    21 active female were selected and participated in the study. The study design was cross-over. Subjects were randomly assigned to three positions. The one experimental group performed, three sets of five minutes of vascular occlusion with five minutes’ rest between each set and immediately after the third occlusion, tests were taken. Two experimental group were exactly the same as the first group, except that between the third occlusion until the start of the tests, 10 minutes of rest are considered. In the control group, the elastic band was closed just behind the throat without any pressure on the thigh. Analysis of variance with repeated measurements was used to check the mean difference of the desired variables.
    Results
    The results indicated a significant increase in anaerobic power in Sargent jump in experimental group two compared to experimental group one and control (P<0.05). Regarding relative peak power in the Wingate test and anaerobic power with the Ergo jump test, there was no significant difference between the groups.
    Conclusion
    According to the results of this research, the implementation of ischemia preconditioning, 10 minutes before the activity, with the intensity and duration applied in this research, has a greater effect on the vertical jump ability.
    Keywords: Ischemic Preconditioning, Reperfusion, Anaerobic Performance
  • Aylar Fathi, Roghaieh Fakhrpour *, Simin Namvar Aghdash Pages 139-151
    Objectives
    Alzheimer's (AD) is a chronic disease that destroys nerve cells, which eventually destroys the ability to do the simplest tasks. Alzheimer is caused by the accumulation of amyloid-beta (Aβ) peptides in the brain. Clusterin (CLU) interacts with Aβ and regulates its clearance from the brain. Studying the types of exercise activities and finding the best type is considered as a way to control Alzheimer's. The purpose of this research was to study the effect of six weeks of continuous aerobic training on CLU value, memory efficiency and exercise performance.
    Methods
    40 aged (11-month-old) male Wistar rats randomly divided into four groups of 10, including the patient training, 2: patient control, 3: healthy training, and 4: healthy control groups. The rats performed the relevant exercises training for six weeks by repeating five sessions per week. CLU was measured by ELISA method, memory and exercise performance were measured by new object recognition test and maximum exercise capacity test respectively. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test, were used for statistical analysis.
    Results
    The amount of CLU in the hippocampus in the patient training group was significantly reduced compared to the patient control group (P<0.05). Also, improvement of memory performance was observed in the patient training group compared to the patient control group (P<0.05) and exercise performance increased in the patient training and healthy training groups compared to the control group (P<0.05).
    Conclusion
    According to the results of this research, continuous aerobic training during six weeks improves memory efficiency and exercise performance, as well as reducing clusterin in the hippocampus.
    Keywords: Alzheimer's, clusterin, memory, Continuous Aerobic Training
  • Ali Kharghani, Najme Rezaeian *, Ali Yaghoubi Pages 153-164
    Objectives Type 2 diabetes is associated with an increase in levels of inflammatory factors in the systemic circulation, which causes impaired insulin function. Thus, the aim of this study was to investigate the impact of eight weeks of aerobic training on WISP1, tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and insulin resistance index (HOMA-IR) in obese men with type 2 diabetes.
    Methods
    Twenty-two obese men with type 2 diabetes (Age: 35.7± 4.9, BMI: 30.45± 2.35) volunteered to participate in the study and divided into two groups of training and control based on their fasting blood glucose levels. Subjects in training group performed eight weeks of aerobic training at intensity of 70 percent of maximum heart rate, three sessions per week and 45-50 minutes per session. Blood samples were collected before and 48 hours after training protocol to measure the blood factors assessed. Statistical analysis was done by two way analysis of variance, paired t-test and Pearson correlation at significant level of P<0.05.
    Results
    Eight weeks of aerobic training resulted in significant decreases in the serum levels of WISP1 (P=0.002), TNF-α (P<0.001) and insulin (P=0.001), fasting blood glucose (P=0.004), HOMA-IR (P=0.001), body weight (P<0.001), and body mass index (BMI) (P<0.001) in post-test compared to the pre-test . Moreover, there existed significant differences between training group compared to control group for serum levels of WISP1 (P=0.007), TNF-α (P=0.02) and insulin, (P=0.01), HOMA-IR (P=0.018), body weight (P<0.001) and BMI (P<0.001). Additionally, there were significant correlation between changes in serum levels of WISP1 following eight weeks of aerobic training and HOMA-IR (P=0.043).
    Conclusion
    It seems that aerobic training improves insulin resistance in obese men with type 2 diabetes through modulating pro-inflammatory cytokines such as WISP1 and TNF-α.
    Keywords: AerobicTraining, Inflammation, Diabetes
  • Esmaeil Moradi Sarteshnizi, Akbar Azamian Jazi * Pages 165-179
    Objectives
    Increased copeptin level is associated with increased inflammation and insulin resistance, and its concentration is significantly higher in the elderly than in the young. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of 12 weeks of elastic band resistance training (EBRT) on the serum levels of copeptin, hs-CRP, and insulin resistance.
    Methods
    Twenty-eight elderly women (age 74.04±4.69 years and body mass index 28.21±3.35 kg/m2) were selected based on the inclusion criteria and randomly assigned into one of two groups, exercise (n = 14) or control (n = 14) to participate in a 12-week (3d/wk) supervised EBRT. The exercise intensity was checked using the Borg scale at points 12 to 14. Pre-test measurements were taken before starting the training protocol, and post-test measurements were performed 48 hours after the last training session. Data were analyzed using two-way repeated-measures ANOVA.
    Results
    After 12 weeks of EBRT, no significant difference was observed in the anthropometric indices other than body fat percentage. A greater and significant decrease in body fat percentage was observed in the training group (p=0.023). Serum glucose levels did not change significantly, but serum insulin levels (p=0.035) and insulin resistance (p=0.045) decreased significantly. No significant change in serum levels of copeptin was observed after 12 weeks of training, but the reduction of hs-CRP serum levels was significant (p=0.037).
    Conclusion
    Although the serum levels of copeptin did not change significantly after 12 weeks of EBRT, it seems that the reduction of insulin resistance and hs-CRP could be due to body composition improvement and indicate reduced inflammation and improved health in elderly women.
    Keywords: Elderly, Resistance Training, Copeptin, hs-CRP, Insulin Resistance